Monday, July 19, 2010

Südasuve rohtunud teed...

No viimasest postist on juba miljon aastat möödas ja ma olen täiesti laisu olnud. Aga no suvel ju koguaeg mingit tegemist...vabandused, vabandused, vabandused:D

Vahepeal olen üritanud jäätist teha. Nimelt sain ämmalt sünnipäevaks jäätisemasina, aga millegipärast ei tulnud see välja. Ei teagi, mis valesti tegin. Aga eks ma siis katsetan veel. Kui ma külmakppi kunagi ruumi saan, et see nõu sinna sisse mahutada. Hetkel on selle vallutanud maasika toormoos. Seniks aga jäävad paljud päris ahvatlevad retsepid mind ootama:)

Vahepeal on natuke puhatud ja siis jälle tööd tehtud. Üritan töö kõralt ka suve nautida. See aasta sain isegi sukeldumise ära proovitud. Lihtsalt fantast kogemus oli. Tahaks kindasti uuesti veealust maailma avastama minna.
Nüüd ootan jälle reedet, sest siis saabub mu 2-nädalane puhkus. Põgeneme Viljandisse vanaema juurde ära. Saab päevitada, jões ujumas käia, rohida, päevitada, ujuda, rohida, võibolla ka mõnda marja juba korjata, peale maasikate;)
Hommikul paljaste varvastega kasteses rohus kiigeni minna ja seal kohvi nautida...lihtsalt tõeliselt puhata...
Tahaks hirmsasti ka Jaan Tättet kuulama minna. Eks näis, kas sellest plaanist ka midagi välja tuleb.


Vahelduseks aga üks imelihtne karulikook, mille ma leidsin juulikuu Oma Maitsest ja mis algselt pidi olema makraga, aga kuna minu meespere seda üldse ei armasta, siis vahetasin selle singi vastu.
3 suurt kartulit
1/2 mugulsibulat
2 sl hapukoort
2 muna
1 tl küpsetuspulbrit
150 g sinki / krabimaitselist liha Pidulik
peotäis peterselli/tilli
Riivi keedetud kartul jämedateks ribadeks. Tükelda ja pruunista pannil sibul. Sega kartul ja sibul omavahel ning lisa hulka hapukoor, lahtiklopitud munad ja küpsetuspulber. Sega kõik hoolega läbi, tainas jääb suhteliselt vedel. Viimasena lisa hulka hakitud sink ja till. Vooderda küpsetusvorm küpsetuspaberiga, vala segu vormi ja küpseta 180 kraadi juures piil tundi. Ja head isu!!


Teine asi, mis mulle hirmsasti maitses ja oli jällegi hea lihtne, oli värske salat makraga, sest praeguse palavusega ei olegi suurt söögiisu.


Mina panin kurki, tomatit, redist, fetat, hapukoort ja makrat. Jube nämma:)

No comments:

Post a Comment