Kuulates järjekordselt oma söögitegemise-muusikat, mis shuffeldas mul läpakas ja milleta ma kuidagi köögis toimetada ei suuda, hakkasin õhtuksööki valmistama. On asju, mida ma lihtsalt vaikuses teha ei saa ja söögi tegemine on kindlasti üks nendest.
Just neid kahte, Hedvigit ja Tanelit, on koos hea kuulata. Tasakaalusatavad teineteist. Hedvigi laulud viivad kuskile kaugustesse ja mõtete soppidesse tuulama ja Tannu toob oma rajuma muusikaga jälle reaalsusesse tagasi.
Ja siinkohal ma ei saa mitte mainimata jätta suvist Hedvigi ja Andre kontserti Kalvi mõisas, mis jättis lihtsalt unustamatu mulje mulle. Loodan, et ka ees seisaval suvel ühe taolise kontserdi elamuse võrra rikkamaks saan.
See mõis ise on lihtsalt fantastiliselt ilus. Mõnus ja kuidagi eriti hubaselt soe. Ja see roosiaed ja vaade merele..ohh jah:)
Kui ma kunagi rikkaks saan, siis kindasti tahaks sinna ööseks jääda, et saaks kõike seda veel ja veel kauem nautida. Kohv ja värsked saiakesed hommikuses kasteses roosilõhnas...mmm...mõnus.
Aga nüüd söögi juurde. Lapates uut Oma Maitset, jäi silma pestotäidisega kana. Tundus isuäratav, aga retsepti väga ei süvenenuda ei jõudnud.
Täna siis, kui mõtlesin teha seda, avastasin, et sinna käib ka maitsestamata toorjuust. Kuid seda mul kodus polnud. Aga pole hullu, asendasin selle Tere küüslaugu toorjuustuga ja natukese merevaiguga. Segasin need pestoga (mitte küll oma tehtud) kausis kokku ja pistin kanafilee vahele. Riivsaiale lisasin soola, pipart,kuivatatud basiilikut ja püherdasin kanad korralikult seal sees. Seejärel kanad ahjuvormi, oliivõli peale ja kuuma 200 kraadisesse ahju küpsema.
Natuke jäi pesto ja toorjuustu "möksi" alles ja kasutasin selle väga otstarbekalt ära. Nii head asja ei saa mitte raisku lasta:)
Kana sai lõpuks valmis. Terve köök oli nii head pesto lõhna täis ja sai isukalt sööma hakata. Võiks öelda, et täitsa hea tuli. Aga järgmine kord tahaks kindasti täpselt retsepti järgi teha. Just maitsestamata jogurti ja seedrimänni seemnete poolest. Ja tomatist tundsin ka puudust.
Õige retsept aga järgmine:
4 broilerifileed
3 sl isetehtud pestot
u 100 g mascarpone´t või maitsestamata toorjuustu
4 sl oliivõli
100 g riivsaia
200 g ploomtomateid
peotäis seedrimänni seemneid
basiilikut
soola, pipart
- Kuumuta ahi 200 kraadini.Tee iga filee sisse noaga lõige, et tekiks täidise jaoks tasku. Sega mascarpone ja pesto ning jaga nelja filee vahel.
- Määri iga kanatükk 1 tl õliga ja maitsesta korralikult. Maitsesta ka riivsai ning lase kanafileedel selles korralikult püherdada. Tõsta portsjonid õliga määritud ahjupannile ja lisa tomatid. Soovi korral nirista veel vähese õliga üle.
- Küpseta 20-25 minutit. Lisa roale seedrimänni seemneid ja lase veel 2 minutit küpseda. Raputa üle basiilikuga. Paku koos kartuli või krõbeda saiaga.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment